professionele bedrijfsvideo laten maken

Wanneer je een website bekijkt met een bedrijfsvideo op de pagina is dit vaak het eerste wat opvalt. De bewegende beelden trekken direct je aandacht. Een bedrijfsvideo laten maken zorgt voor een unieke en pakkende wijze van introduceren richting de doelgroep. Het maakt direct duidelijk wie je bent en wat je doet. De introductie van jouw bedrijf in beeld zegt meer dan duizend woorden. Misschien wat afgezaagd, maar het is wel waar. Het is de reden waarom bedrijfsvideo’s zo populair zijn. Het is het perfecte middel om jouw bedrijf toe- of uit te lichten. Je communiceert op originele wijze de kwaliteiten of pluspunten van jouw merk aan de doelgroep. Daarnaast zijn deze video’s ook nog eens erg breed inzetbaar, denk aan jouw website tot social media. Bij de juiste verspreiding kunnen ze zorgen voor onder andere meer naamsbekendheid of een beter imago. Lees snel verder om te lezen wat een professionele bedrijfsvideo voor jouw organisatie kan betekenen.

Wat wordt er precies uitgelicht in een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo is een video waarin je jouw merk, product of dienst toelicht. Dit kunnen we zien in de breedste zin van het woord: van een recruitment video tot een uitlegvideo tot een promotievideo. Het is ook mogelijk om de bedrijfsvideo in de vorm van een bedrijfsanimatie te ontwerpen. In beide gevallen wordt gefocust op de organisatie zelf. We lichten het bedrijf, product of de dienst toe aan de doelgroep. Het wordt een boodschap die men niet snel vergeet. Dit is overigens ook het grote voordeel van beeld. Het blijft beter en langer hangen in het hoofd van de doelgroep. De mogelijkheden van een bedrijfsvideo zijn eindeloos, maar we zullen de video altijd geheel volgens jouw huisstijl ontwerpen. We gaan op zoek naar een pakkend script waarmee we de kijker zullen overweldigen. Door deze video daarna op de juiste manier te verspreiden, bereiken we precies jouw doelgroep met precies de juiste boodschap.

Een professionele bedrijfsvideo laten maken: de redenen

Een aantal redenen voor het laten maken een bedrijfsvideo zijn hiervoor al benoemd: het valt op, het is een originele wijze van communicatie, het werkt beter dan woorden, ze zijn breed inzetbaar en bij de juiste manier van verspreiding kunnen ze leiden tot het behalen van verschillende bedrijfsdoelen. Het is namelijk zeer effectief voor het behalen van conversies, omdat het drempelverlagend werkt. Een bedrijfsvideo is voornamelijk bedoeld voor een goede eerste indruk. En die eerste indruk, die zul je maken. Dus: wil jij een bedrijfsvideo laten maken? En wil je jouw corporate identity sterk over laten komen op beeld, én in een pakkende film exact de essentie van je bedrijf laten zien? Dan zit je bij Marketingbulls op de juiste plek.

Pakketten

uitgebreid

Uitgebreide animatie

Professionele voice-over

Keuze uit uitgebreide karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Uitgebreide iconen

maatwerk

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

(eigen) illustraties en iconen

interactief

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Klikbare buttons in video

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Het ontwerp en de verspreiding

Een bedrijfsvideo laten maken betekent kiezen voor een totaaloplossing: van de afspraak waarin jij jouw verhaal vertelt tot een strategie voor de verspreiding van de video. En alles hier tussenin. Wij staan voor je klaar. Nadat jij jouw verhaal hebt verteld, beginnen wij met het omzetten in een script. Wij hebben alles uit jouw verhaal opgepikt en in combinatie met onze kennis en ervaring zetten wij het gemakkelijk om in een duidelijk script. Natuurlijk is hier feedback mogelijk, zoals dat in onze gehele samenwerking mogelijk is. Wanneer we samen de boodschap duidelijk hebben, gaan we hem mooi verpakken in de bedrijfsvideo. Deze kunnen we ontwerpen in een simpel of juist uitbundig jasje. Dat is geheel aan jou, maar ligt natuurlijk ook aan de boodschap. Zo zullen we in het geval van complexe materie aanraden om het simpele jasje aan te trekken.

Als video marketingbureau kunnen wij naast het ontwerpen van video’s en animaties ook helpen bij de verspreiding ervan. Dit wordt ook wel videomarketing genoemd. Tijdens het gehele proces van ontwerpen houden wij de doelgroep en de kanalen in ons achterhoofd. Hiermee zorgen wij dat de video perfect aansluit bij wat de doelgroep op een bepaald kanaal verwacht. Zo kun je voor een consument als klant het beste inzetten op Google Ads of social media, waar dit bij zakelijke klanten vooral LinkedIn is. In het ideale geval adverteer je op alle kanalen, maar we snappen dat dit financieel gezien niet voor iedereen mogelijk is. Daarom kijken wij graag met je mee naar wat er wel mogelijk is. Haal het beste uit jouw video!

Hoe klanten ons beoordelen

XXLPakket
Marketingbulls heeft voor ons waargemaakt wat ze hebben beloofd. Een mooi animatiefilmpje waarmee ons bedrijf duidelijk wordt weergegeven. Prima prijs kwaliteit verhouding en het is het voor ons meer dan waard geweest. Absoluut een aanradar.

 

Een pakkende animatievideo laten maken? Zo gaan wij te werk.

Hieronder staat kort weergegeven hoe het proces van het maken van een bedrijfsvideo verloopt.

Stap 1

Het doel van de animatie bepalen, dit kan bijvoorbeeld leads genereren of informeren zijn. Aan de hand hiervan zal bepaald worden wat voor animatie video gemaakt zal worden.

Stap 2

Door het maken van het voice-over script zal duidelijk worden wat er gezegd wordt in de video. Op basis van de voice-over zal het uiteindelijk bewegende beeld gemaakt worden.

Stap 3

Het ontwerpen van de animatie, in deze ronde zal de animatie vorm worden gegeven. Hier zullen dus de scenes worden geïllustreerd. Op deze manier weet je precies hoe de video er uit zal gaan zien in het eindresultaat.

Stap 4

Animeren en vervolgens opleveren van de video, nadat de video is opgeleverd is er nog ruimte voor een correctieronde. Hierin heb jij de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan het visuele deel van de animatievideo.

Start een project!

Ben jij benieuwd wat een videomarketing bureau als Marketingbulls voor jou kan betekenen? Neem dan even contact met ons op. We bespreken samen de mogelijkheden. Wil jij enkel een bedrijfsvideo laten maken? Of ga je toch voor een compleet (video)marketingpakket? Wij staan voor je klaar!