Videomarketing? Welkom in onze wereld

 

Terwijl je rustig door Facebook scrollt, even iets opzoekt op Google of je inleest in het laatste nieuws, beweegt er iets in je linkerooghoek en je kijkt vanzelf even naar de video die daar afspeelt. Zonder dat je het door hebt, zit je een paar seconden naar een reclame te kijken. Herkenbaar? Welkom in de wereld van videomarketing. Zodra je de digitale wereld binnenstapt, betreed je ook het territorium van online marketing. Reclames in overvloed, maar hoe zorg je dat jouw reclame eruit springt? Bij precies de mensen die je wil bereiken? Het antwoord is simpel: maak gebruik van video content. Van korte, informatieve animatievideo’s en promotievideo’s tot gehele bedrijfsvideo’s video’s zijn de perfecte manier om jouw bedrijf naamsbekendheid te geven, leads binnen te halen of traffic naar je website te genereren. De video alleen is hiervoor niet voldoende, daar hoort een gedegen en uitgedacht marketingplan bij. Een plan waarmee de video wordt getoond aan de juiste mensen, op de juiste momenten, op de juiste plekken. Op die manier haal je het onderste uit de kan van videomarketing. Klinkt dit goed, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan denken wij graag met je mee hoe je video’s kunt integreren in jouw online marketing.

Videomarketing voordelen

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden.” Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar het is echt waar. Unieke of complexe ideeën kunnen in één oogopslag tot de verbeelding spreken als je ze verwerkt in beeld. En dat niet alleen: in tegenstelling tot tekst, blijf je met video langer in het hoofd van je potentiële klant hangen. Om de video’s aan je doelgroep te tonen, kun je ze inzetten op verschillende marketingkanalen. Denk dan bijvoorbeeld aan Google, Facebook, Instagram, Youtube of LinkedIn. Daarnaast ziet video ads marketing er niet alleen professioneel en aantrekkelijk uit, maar is het ook zeer effectief voor het behalen van je conversies omdat het drempelverlagend werkt. 

 

Marketingbulls Pakketten

Naast videomarketeers hebben wij een sterk team achter ons dat is gespecialiseerd in video ads marketing, zoals Google Ads, zoekmachine optimalisatie en social media advertising (LinkedIn, Facebook, Instagram & Youtube). Beginnen jouw handen te jeuken om video in jouw online marketingstrategie te verwerken? Laat het ons weten, dan kunnen we samen ontdekken wat op dit moment het beste binnen jouw marketingplannen past. 

ZOEKMACHINE (SEO)

Bereik jouw doelgroep organisch.

LINKEDIN ADS

Ideaal voor bedrijven in de B2B markt.

Facebook & instagram ads

Bereik jouw doelgroep via social media advertenties.

google ads (SEA)

Bereik jouw doelgroep via Google advertenties.

Starten met video in jouw online marketing?

Het fijne van online marketing is dat je heel gericht je doelgroep kunt targeten. Op basis van data kun je inzien waar de doelgroep zich bevindt en op welke platformen jouw potentiële klanten actief zijn. Hier kun je vervolgens je keuzes voor marketingcommunicatiekanalen die je gaat inzetten, op baseren. LinkedIn advertenties zijn bijvoorbeeld ideaal voor bedrijven in de B2B markt, maar voor webshops kunnen Google Ads en social media marketing interessant zijn. Indien het marketing budget het toelaat, adviseren we om meerdere kanalen in te zetten om kruisbestuiving te realiseren. Met deze werkwijze schiet je niet met hagel, maar vergroot je de kans dat je de beoogde marketing doelen gaat behalen. 

Zodra je voor ogen hebt wat je wil bereiken en op welke kanalen je gaat inzetten, kunnen we gaan nadenken over de boodschap die je over wil brengen. Hier komt video ads marketing om de hoek kijken. Wil jij starten met videomarketing in Amsterdam of omstreken? Marketingbulls kan je daarbij helpen. Als videomarketeers leggen wij de focus volledig op de productie en verspreiding van pakkende content voor jouw bedrijf.

Door de combinatie van animatievideo met online marketing zorgen wij voor het behalen van jouw bedrijfsdoelen. Is jouw bedrijf groot, klein of net startende? Als videomarketeer werken wij graag met je samen. Het bedenken, ontwerpen, creëren en verspreiden van unieke 2D animaties en 3D animaties is onze specialiteit.

Animatievideo’s zorgen voor een visuele beeldvorming bij de klant of bezoeker. Dit resulteert in een betere herinnering en beter begrip van de content. Dus als jij wil starten met online marketing of je huidige inspanningen op het gebied van online marketing wil optimaliseren, dan denken we graag met je mee. Videomarketing kan worden ingezet voor alle online marketing doelstellingen. Of je nu meer leads wil genereren, je doelgroep wil informeren, meer traffic naar je website wil realiseren en/of een betere positie in de markt wil verkrijgen. Marketingbulls is een bureau dat is gespecialiseerd in videomarketing en we zijn gevestigd in Amsterdam. We kijken verder dan content creatie alleen, maar denken na over hoe we jouw boodschap het beste de digitale wereld in kunnen schieten.

Hoe klanten ons beoordelen

XXLPakket

Marketingbulls heeft voor ons waargemaakt wat ze hebben beloofd. Een mooie animatie filmpje waarmee ons bedrijf duidelijk wordt weergegeven. Prima prijs kwaliteit verhouding en het is voor ons meer dan waard geweest. absoluut een aanrader.

Een pakkende animatievideo laten maken? Zo gaan wij te werk.

Hieronder staat kort weergegeven hoe het proces van het maken van een animatievideo verloopt.

Stap 1

Het doel van de animatie bepalen, dit kan bijvoorbeeld leads genereren of informeren zijn. Aan de hand hiervan zal bepaald worden wat voor animatie video gemaakt zal worden.

Stap 2

Door het maken van het voice-over script zal duidelijk worden wat er gezegd wordt in de video. Op basis van de voice-over zal het uiteindelijk bewegende beeld gemaakt worden.

Stap 3

Het ontwerpen van de animatie, in deze ronde zal de animatie vorm worden gegeven. Hier zullen dus de scenes worden geïllustreerd. Op deze manier weet je precies hoe de video er uit zal gaan zien in het eindresultaat.

Stap 4

Animeren en vervolgens opleveren van de video, nadat de video is opgeleverd is er nog ruimte voor een correctieronde. Hierin heb jij de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan het visuele deel van de animatievideo.

Start een project!

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Enkel losse animatievideo(’s) of toch liever een volledig marketingpakket? Laat het ons weten!