Een professionele, originele whiteboard animatie laten maken

Wanneer bedrijven een redelijk complex product of complexe dienst leveren, kan er verwarring bij de doelgroep ontstaan. Opeens zie je op de website een bewegende whiteboard animatie. Je aandacht wordt er meteen naartoe getrokken. Het wordt ineens een stuk duidelijker. Is dit herkenbaar? Welkom in de dynamische wereld van animatie en videomarketingEen dergelijk bewegend beeld in de vorm van een animatie is er in verschillende vormen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook uitleganimaties, logo animaties of bedrijfsanimaties. Bij Marketingbulls ontwerpen wij deze animaties in 2D– of 3D vorm. Bij de juiste verspreiding kunnen al deze animaties zorgen voor een beter merkimago of meer naamsbekendheid van jouw merk. Wanneer je een whiteboard video wil laten maken, kan je jouw boodschap snel en duidelijk overbrengen naar de doelgroep. En dat op een unieke manier. Lees snel verder wat een whiteboard animatie kan betekenen voor jouw organisatie.

Wat is een whiteboard animatie precies?

Een whiteboard animatie heeft een schetsmatige uitstraling. Hij is perfect geschikt om een visie uiteen te zetten of een onderwerp uit te leggen die nog niet in beton gegoten is. Wanneer je jouw boodschap op een neutrale en doeltreffende manier wil communiceren, is de uitkomst een whiteboard animatie. De huisstijl is hierin niet direct van belang. Het doel is altijd om de doelgroep een duidelijke boodschap over te brengen, zodat je alle mogelijk vraagtekens wegneemt. Een whiteboard animatie kan in de vorm van een 2D- of een 3D animatie. Ideaal gezien wil je een dergelijke animatie niet te lang laten duren. Zo kom je tot de kern van het verhaal. Dit komt de helderheid van de boodschap ten goede. Wanneer je een whiteboard animatie gebruikt in jouw communicatie, zal dit resulteren in een betere en langere onthouding van de boodschap. In tegenstelling tot een lap tekst wordt gezien als een groot voordeel. Een whiteboard animatie wordt hoofdzakelijk gezien op twee manieren gemaakt: een hand met pen die animaties tot leven brengt of een combinatie van een echt persoon voor een whiteboard waarin animaties het verhaal aanvullen. Het verhaal wordt op deze manier luchtiger en interessanter voor de doelgroep.

De redenen om een whiteboard video te laten maken

Je kunt wel zeggen dat je blij bent met je whiteboard animatie als de kijker jouw boodschap begrijpt. Logisch, hoor ik je al denken, maar dit is moeilijker dan het lijkt. We zien vaak dat het lastig is om te focussen op één doel. Zo zou je je kunnen richten op het toelichten van je dienst of op het instrueren van jouw klanten. Je wil in ieder geval geen ruis in je whiteboard video én je wil een indrukwekkend beeld achterlaten. Het belangrijkste doel is om de kijker niet te laten zitten met vragen. Door een whiteboard animatie te laten maken, kun je opvallen tussen alle content. Tegenwoordig is de concurrentie moordend en je moet zorgen dat je er ergens tussenuit steekt. Marketingbulls gelooft in de kracht van een krachtige tekening gecombineerd met een professionele voice-over. Een voice-over is een echte must binnen jouw animatie. Daarnaast kun je kiezen voor klikbare buttons. Hiermee maak je de animatie interessant om te gebruiken. Wij kunnen samen met jou op zoek gaan naar de juiste combinatie tussen beeld en geluid. Uiteindelijk kan de juiste manier van verspreiding, videomarketing, ervoor zorgen dat jij hogere conversie cijfers behaalt.

Pakketten

uitgebreid

Uitgebreide animatie

Professionele voice-over

Keuze uit uitgebreide karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Uitgebreide iconen

maatwerk

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

(eigen) illustraties en iconen

interactief

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Klikbare buttons in video

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Creatie, ontwerp en verspreiding

Wanneer je een whiteboard animatie wil laten maken, gaan hier een aantal stappen aan vooraf. Samen gaan wij in overleg over wat je precies wil bereiken met de whiteboard animatie. Ten eerste vertel jij over jouw merk. Wij luisteren met veel aandacht. In ons hoofd zijn wij dan al bezig met het script. Wanneer jij helemaal tevreden bent, gaan wij deze uitwerken. In het gehele proces is ruimte voor feedback. Hier plannen we ook tijd voor in. Wij zijn er dan weer om jou advies te geven aan de hand van onze kennis en jarenlange ervaring. We houden in en tijdens het ontwerp rekening met de manier van verspreiding van de animatie. Denk aan de doelgroep en de kanalen. Dit is essentieel. Zo sluit de animatie perfect aan bij de wensen en verwachtingen van jouw doelgroep. 

Denk je er serieus over na om een whiteboard animatie te laten maken? Dan zit je bij Marketingbulls goed. Wij zijn een video marketingbureau dat je kan helpen bij het ontwerp en de verspreiding van animaties. Wij verzorgen het ontwerp en bepalen hoe je deze video’s het beste in kan zetten in jouw online marketing. Wanneer je bijvoorbeeld vooral de consumentenmarkt bediend, is het slim om in te zetten op social media en Google Ads. Wanneer je voor actief bent in de B2B-markt is het weer slimmer om in te zetten op LinkedIn. Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!

Hoe klanten ons beoordelen

XXLPakket
Marketingbulls heeft voor ons waargemaakt wat ze hebben beloofd. Een mooi animatiefilmpje waarmee ons bedrijf duidelijk wordt weergegeven. Prima prijs kwaliteit verhouding en het is het voor ons meer dan waard geweest. Absoluut een aanradar.

 

Een pakkende animatievideo laten maken? Zo gaan wij te werk.

Hieronder staat kort weergegeven hoe het proces van het maken van een animatievideo verloopt.

Stap 1

Het doel van de animatie bepalen, dit kan bijvoorbeeld leads genereren of informeren zijn. Aan de hand hiervan zal bepaald worden wat voor animatie video gemaakt zal worden.

Stap 2

Door het maken van het voice-over script zal duidelijk worden wat er gezegd wordt in de video. Op basis van de voice-over zal het uiteindelijk bewegende beeld gemaakt worden.

Stap 3

Het ontwerpen van de animatie, in deze ronde zal de animatie vorm worden gegeven. Hier zullen dus de scenes worden geïllustreerd. Op deze manier weet je precies hoe de video er uit zal gaan zien in het eindresultaat.

Stap 4

Animeren en vervolgens opleveren van de video, nadat de video is opgeleverd is er nog ruimte voor een correctieronde. Hierin heb jij de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan het visuele deel van de animatievideo.

Start een project!

Ben jij benieuwd wat een animatievideo bureau als Marketingbulls voor jou kan betekenen? Neem dan even contact met ons op. We bespreken samen de mogelijkheden. WIl jij enkel losse animatievideo’s laten maken? Of ga je toch voor een compleet (video)marketingpakket? Wij staan voor je klaar!