een professionele uitleganimatie laten maken

Stel je komt op de website van een bedrijf, maar ze leveren een redelijk complexe dienst of ingewikkeld product. Opeens zie je daar een opvallende, bewegende uitleganimatie. Dat maakt de dienst of het product ineens een stuk duidelijker. Herkenbaar? Dit is het dynamische werkveld van animatie en videomarketingAnimatievideo’s zijn er in vele verschillende vormen. De uitleganimatie is er één van. Logoanimaties, bedrijfsanimaties of whiteboard animaties zijn andere vormen van 2D- of 3D animaties die wij bij Marketingbulls ontwerpen. Al deze animaties kunnen bij de juiste verspreiding zorgen voor meer naamsbekendheid of meer verkeer naar de website. Wanneer je een explainervideo wil laten maken, kan deze jouw boodschap in een oogopslag snel, duidelijk en op een unieke manier weergeven. Lees hier meer over wat een uitleganimatie precies is en wat het kan betekenen voor jouw merk. 

De uitleganimatie

Voor een uitleganimatie ligt de focus op de uitleg van een specifiek onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld een complexe dienst of ingewikkeld product zijn. Het kan ook gaan over lastige regelgeving of een verandering binnen een bedrijf. Het doel is altijd om de doelgroep een heldere boodschap over te brengen, zodat er geen vraagtekens blijven rond dwarrelen. Wanneer je een dergelijke uitlegvideo wil laten maken, kan dit in de vorm van een 2D– of een 3D animatie. Een uitleganimatie is idealiter niet langer dan twee minuten, omdat dit korte tijdsvak je dwingt om tot de kern van het verhaal te komen. Dit komt de helderheid van jouw boodschap ten goede. Denk je er serieus over na om een explanimation te laten maken? Een groot voordeel van de uitleganimatie in tegenstelling tot een lap tekst, is dat het zorgt voor een betere en langere herinnering. Wij staan voor je klaar om op zoek te gaan naar de juiste combinatie van beeld en geluid voor jouw organisatie.

 

Waarom zou je een uitleganimatie laten maken?

Je zou kunnen zeggen dat een uitleganimatie succesvol is als het doel is bereikt. Wanneer jouw doelgroep de boodschap begrijpt. Dit klinkt logisch, maar het is lastiger dan het lijkt. Vaak is het lastig om te focussen op één doel. Focus bijvoorbeeld op het instrueren van klanten, het demonstreren van een product of het ontzorgen van je klantenservice. Je wil geen ruis in je uitleganimatie en je wil ook niet dat hij te lang duurt. Je wilt een explainervideo laten maken waarin jouw doelgroep een indrukwekkend en gedenkwaardig beeld ziet, waarmee hij een antwoord krijgt op al zijn mogelijke vragen over dat bepaalde onderwerp. Je wil een animatie die opvalt tussen al het aanbod aan content en advertenties. Een goed ontworpen uitleganimatie leent zich hier perfect voor. Als je een uitlegvideo wil laten maken, kunnen wij samen met jou op zoek gaan naar wat de informatiebehoefte van jouw doelgroep op dit moment is. Hier kunnen we dan op inspelen door middel van de uitleganimatie. Uiteindelijk kan je door de juiste manier van inzetten van deze animatie onder andere hogere conversie cijfers behalen.

Pakketten

uitgebreid

Uitgebreide animatie

Professionele voice-over

Keuze uit uitgebreide karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Uitgebreide iconen

maatwerk

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

(eigen) illustraties en iconen

interactief

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Klikbare buttons in video

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Het ontwerp en de verspreiding van een uitleganimatie

Wanneer bedrijven bij ons een zogenoemde explanimation laten maken, volgen wij een aantal stappen. Wij gaan samen in overleg over het doel van de uitleganimatie. Jij kent jouw merk het beste en vertelt ons jouw verhaal. Wij zijn er om advies te geven aan de hand van onze kennis en ervaring. Wanneer jij helemaal tevreden bent, werken wij het verhaal uit in een duidelijk script. Er is natuurlijk altijd nog ruimte voor feedback. Hier plannen we tijd voor in. De verspreiding van de uitleganimatie wordt geschaald onder videomarketing. Het is essentieel om hier al rekening mee te houden in het ontwerp. De doelgroep en manier van verspreiding wordt gedurende het gehele ontwerpproces bewaakt. Op deze manier zorgen we ervoor dat de uitleganimatie perfect aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep.

Marketingbulls is een video marketingbureau dat bedrijven kan helpen bij het ontwerpen en verspreiden van uitleganimaties. Wij kunnen animaties ontwerpen en bepalen hoe deze het beste ingezet kunnen worden. In een notendop wil je jouw animaties bijvoorbeeld vooral op Google Ads en social media zoals Facebook inzetten wanneer je een webshop hebt. Wanneer je vooral zakelijke klanten bediend, wil je weer meer inzetten op LinkedIn. Wanneer je een uitleganimatie wil laten maken, kunnen wij samen de strategie bepalen en jouw vraagstukken beantwoorden. Haal het beste uit jouw video!

Hoe klanten ons beoordelen

XXLPakket
Marketingbulls heeft voor ons waargemaakt wat ze hebben beloofd. Een mooi animatiefilmpje waarmee ons bedrijf duidelijk wordt weergegeven. Prima prijs kwaliteit verhouding en het is het voor ons meer dan waard geweest. Absoluut een aanradar.

 

Een pakkende animatievideo laten maken? Zo gaan wij te werk.

Hieronder staat kort weergegeven hoe het proces van het maken van een animatievideo verloopt.

Stap 1

Het doel van de animatie bepalen, dit kan bijvoorbeeld leads genereren of informeren zijn. Aan de hand hiervan zal bepaald worden wat voor animatie video gemaakt zal worden.

Stap 2

Door het maken van het voice-over script zal duidelijk worden wat er gezegd wordt in de video. Op basis van de voice-over zal het uiteindelijk bewegende beeld gemaakt worden.

Stap 3

Het ontwerpen van de animatie, in deze ronde zal de animatie vorm worden gegeven. Hier zullen dus de scenes worden geïllustreerd. Op deze manier weet je precies hoe de video er uit zal gaan zien in het eindresultaat.

Stap 4

Animeren en vervolgens opleveren van de video, nadat de video is opgeleverd is er nog ruimte voor een correctieronde. Hierin heb jij de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan het visuele deel van de animatievideo.

Start een project!

Ben jij benieuwd wat een animatievideo bureau als Marketingbulls voor jou kan betekenen? Neem dan even contact met ons op. We bespreken samen de mogelijkheden. WIl jij enkel losse animatievideo’s laten maken? Of ga je toch voor een compleet (video)marketingpakket? Wij staan voor je klaar!