een unieke, professionele bedrijfsanimatie laten maken

Stel je voor, je scrolt door je timeline en opeens zie je daar een animatievideo. Dat valt op. Je begrijpt meteen wat het bedrijf doet. Een bedrijfsanimatie laat je maken wanneer je jouw doelgroep op een unieke en pakkende wijze wilt bereiken. Daarnaast heeft het het voordeel dat het zorgt voor meer naamsbekendheid van jouw merk. Welkom in de wereld van videomarketing en animatie. Een animatievideo kan je in vele verschillende vormen laten maken. Naast bedrijfsanimaties kan je denken aan een uitleganimatie of een logoanimatie. Allemaal met hetzelfde effect: bij de juiste verspreiding kunnen ze zorgen voor meer verkeer naar de website en het juiste merkimago. Ontdek hier meer over wat een bedrijfsanimatie precies is en wat het voor jouw organisatie kan betekenen. voordelen. 

Wat is een bedrijfsanimatie precies?

Een animatie bedrijfsfilm wordt ontworpen met het oogmerk op de organisatie zelf. We focussen ons op het visualiseren van jouw bedrijf aan de doelgroep. Het wordt het visitekaartje van jouw merk. Een visitekaartje dat men niet snel weer vergeet. We kijken immers liever naar een pakkende video dan dat we ons moeten inlezen in tekst. Een groot voordeel van een bedrijfsanimatie in tegenstelling tot tekst is dat het zorgt voor een betere en langere herinnering van de boodschap. Er zijn tal van mogelijkheden binnen de bedrijfsanimatie. De animatie wordt geheel aan de hand van jouw huisstijl ontworpen. We bedenken pakkende scenario’s die zullen zorgen voor een perfecte klantenbinding. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor online marketing met een bedrijfsanimatie, ook wel videomarketing genoemd. Door de video op de juiste manier in te zetten, kunnen we precies die mensen bereiken die jij graag wil bereiken. Je kunt kiezen voor een 2D– of 3D animatie. De handen van onze ontwerpers en animators kriebelen al om te starten met jouw bedrijfsanimatie. Samen zoeken we naar de juiste combinatie van beeld en geluid.

 

De redenen om een bedrijfsanimatie laten maken?

Misschien denk je: waarom zou ik een animatie bedrijfsfilm laten maken? Daar zijn tal van redenen voor. Een aantal redenen hebben we hiervoor al benoemd. Zo kun je denken aan meer naamsbekendheid, directe conversies, meer verkeer naar de website, het juiste merkimago en het is een opvallend visitekaartje. Een bedrijfsanimatie is, niet geheel verrassend, een animatie geheel gericht op jouw bedrijf. Het is vooral bedoeld voor de eerste kennismaking met jouw organisatie. Je wilt door middel van beeld jouw bedrijf precies zo overbrengen zoals het is, niet meer en niet minder. Dit klinkt makkelijker dan het is. Vaak merken we dat het lastig is om de schoenen te gaan staan van iemand die het bedrijf nog niet kent. Je wil een bedrijfsanimatie ontwerpen die voor iedereen te begrijpen is, ook voor mensen die je bedrijf wel al kennen. Je wil ook geen ruis in je bedrijfsanimatie en hij moet niet te lang duren. Je wil indruk maken met een gedenkwaardig beeld en hij moet opvallen tussen alle content die een internetgebruiker voorgeschoteld krijgt. Wanneer je een bedrijfsanimatie wil laten maken, gaan wij samen op zoek naar een oplossing voor al deze eisen aan jouw bedrijfsanimatie en nog verder. Uiteindelijk kunnen we door de juiste manier van inzetting een hoge naamsbekendheid bereiken hogere conversie cijfers bereiken.

Pakketten

uitgebreid

Uitgebreide animatie

Professionele voice-over

Keuze uit uitgebreide karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Uitgebreide iconen

maatwerk

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

(eigen) illustraties en iconen

interactief

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Klikbare buttons in video

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Een animatie bedrijfsfilm: het ontwerp en de verspreiding

Voordat jij je bedrijfsanimatie kan gaan gebruiken, volgen er een aantal stappen. Het doel van de meeste bedrijfsanimaties is om de organisatie zelf goed toe te lichten. Jij vertelt ons alles over jouw merk en wat jullie precies doen, want jij kent jouw organisatie het beste. Wij luisteren aandachtig en zijn in ons hoofd al bezig met het ontwerp van de animatie. We pikken alles op. Aan de hand van onze kennis en ervaring geven wij natuurlijk wel advies. Maar we ontwerpen hem altijd samen. Feedback is een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Ongeacht de fantastische animatie valt of staat een animatie met de boodschap. Als we deze boodschap concreet hebben, gaan we actief denken over hoe we de boodschap mooi kunnen verpakken in de bedrijfsanimatie. Je kunt denken aan geheel out-of-the box of juist simpel. Dat is bijvoorbeeld handig als het om zeer complexe materie gaat.

Marketingbulls is een video marketingbureau. Wij kunnen je helpen bij het ontwerp en de verspreiding van bedrijfsanimaties: videomarketing. De doelgroep en manier van verspreiding van de video wordt het gehele ontwerpproces in het oog gehouden. Zo sluit de animatie naadloos aan bij de behoeften en verwachtingen van jouw doelgroep. Heb jij bijvoorbeeld een bedrijf in de consumentenmarkt? Dan raden wij aan om vooral in te zetten op Google Ads en social media, zoals Facebook. Bedien je vooral zakelijke klanten? Dan is LinkedIn een geschikt kanaal. Laat jij een bedrijfsanimatie maken bij Marketingbulls? Wij staan voor je klaar.

Hoe klanten ons beoordelen

XXLPakket
Marketingbulls heeft voor ons waargemaakt wat ze hebben beloofd. Een mooi animatiefilmpje waarmee ons bedrijf duidelijk wordt weergegeven. Prima prijs kwaliteit verhouding en het is het voor ons meer dan waard geweest. Absoluut een aanradar.

 

Een pakkende animatievideo laten maken? Zo gaan wij te werk.

Hieronder staat kort weergegeven hoe het proces van het maken van een animatievideo verloopt.

Stap 1

Het doel van de animatie bepalen, dit kan bijvoorbeeld leads genereren of informeren zijn. Aan de hand hiervan zal bepaald worden wat voor animatie video gemaakt zal worden.

Stap 2

Door het maken van het voice-over script zal duidelijk worden wat er gezegd wordt in de video. Op basis van de voice-over zal het uiteindelijk bewegende beeld gemaakt worden.

Stap 3

Het ontwerpen van de animatie, in deze ronde zal de animatie vorm worden gegeven. Hier zullen dus de scenes worden geïllustreerd. Op deze manier weet je precies hoe de video er uit zal gaan zien in het eindresultaat.

Stap 4

Animeren en vervolgens opleveren van de video, nadat de video is opgeleverd is er nog ruimte voor een correctieronde. Hierin heb jij de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan het visuele deel van de animatievideo.

Start een project!

Ben jij benieuwd wat een animatievideo bureau als Marketingbulls voor jou kan betekenen? Neem dan even contact met ons op. We bespreken samen de mogelijkheden. WIl jij enkel losse animatievideo’s laten maken? Of ga je toch voor een compleet (video)marketingpakket? Wij staan voor je klaar!