een levendige 3D animatie laten maken

Ken je dat gevoel dat je iemand iets probeert uit te leggen, maar dat dit toch lastig blijkt te zijn? Door middel van een 3D animatie is jouw boodschap in een oogopslag duidelijk. Daarnaast val je met een 3D-animatie ook nog eens lekker op tussen alle advertenties die je vandaag de dag op je beeldscherm ziet. Marketingbulls begeeft zich in de dynamische wereld van videomarketing en animatieAnimatievideo’s zijn er globaal gezien in twee vormen: 2D- en 3D animaties. Specifiek gezien zijn ze er in allerlei vormen, zoals een logo 3D animatie, een uitleganimatie of bijvoorbeeld een whiteboard animatie. Een 3D-animatie zorgt ervoor dat jouw boodschap snel, duidelijk en op een unieke manier bij de doelgroep terecht komt. Meer naamsbekendheid is een van doelen waarvoor jij animatie in kan zetten, maar animatievideo’s bieden daarnaast nog meer voordelen. 

Wat is een 3D animatie precies?

Een 2D animatie bestaat al wat langer dan een 3D animatie. Het is een relatief simpele vorm van animatie. Een 2D animatie video bevat geen diepte en bestaat simpel gezegd uit platte tekeningen. De tekeningen worden door ons zelf digitaal geïllustreerd. Denk aan de karakters, iconen, achtergronden en alle andere details. Op basis van deze illustraties wordt vervolgens een 2D animatievideo gemaakt. Een must voor een 2D animatie video is een professionele voice-over. Dit maakt jouw verhaal nog sterker en duidelijker. Een optie binnen de 2D animatie is klikbare buttons. Zo creëer je interactie en maak je het interessanter om hem te gebruiken. De sfeer van een 2D animatie leent zich perfect voor het simplificeren van complexe verhalen. Zelfs zeer complexe ideeën kunnen in een 2D animatie goed en duidelijk toegelicht worden. Hierdoor blijft je merk beter en langer in het hoofd van de consument hangen. Dit is een groot voordeel van animatie in tegenstelling tot tekst. Wij geven jou graag advies en zoeken naar de juiste combinatie tussen beeld en geluid.

 

Redenen om een 3D animatie laten maken?

Jouw doelgroep wil indrukwekkende en gedenkwaardige video’s zien. Tussen het enorme aanbod aan video content en advertenties wil je dat jouw animatie er tussenuit springt. Een 3D animatie leent zich hier perfect voor. Het werkt drempelverlagend voor de consument én het oogt aantrekkelijk. Samen met jou gaan wij op zoek naar wat op dit moment de informatiebehoefte is van jouw doelgroep. Hier spelen we dan op in door middel van een 3D animatie. Het juist inzetten van een 3D animatie video resulteert uiteindelijk in hogere conversiecijfers en meer leads.

Pakketten

uitgebreid

Uitgebreide animatie

Professionele voice-over

Keuze uit uitgebreide karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Uitgebreide iconen

maatwerk

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

(eigen) illustraties en iconen

interactief

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Klikbare buttons in video

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

De verspreiding van een 3D animatie

Wil je graag een 3D animatie laten maken? Dan doorlopen we een aantal stappen. Ten eerste vertel jij jouw verhaal aan ons. Jij kent het verhaal achter jouw merk immers het beste. Dan zijn wij er om dit verhaal om te zetten in een duidelijk script. Feedback is erg belangrijk tijdens dit proces. Wij geven jou input aan de hand van onze jarenlange ervaring in animatie en videomarketing en jij bent er om het verhaal achter jouw merk te vertellen. Videomarketing richt zich op het verspreiden van de 3D animatie. Dat is minstens zo belangrijk als het ontwerp. Daarom besteden we hier bij de creatie al veel aandacht aan. Wie je wil bereiken en op wat voor manier houden we constant in ons achterhoofd. Dit zorgt ervoor dat de animatie goed aansluit bij de wens van jouw doelgroep.

Marketingbulls kan jou helpen bij het ontwerp en de verspreiding van de 3D-animatie. Zo kijken we samen of je bijvoorbeeld het beste gebruik kan maken van LinkedIn advertenties, Google Ads of andere social media kanalen. Dit bepalen we onder andere door te kijken in wat voor markt je actief bent. Bedien je vooral zakelijke klanten? Dan kan je het beste inzetten op LinkedIn. Het liefste wil je natuurlijk op alle kanalen inzetten. Het is effectiever om te segmenteren, omdat op ieder kanaal een andere doelgroep zit. Marketingbulls denkt als 3D animatie studio graag met je mee over al deze vraagstukken. 

Hoe klanten ons beoordelen

XXLPakket
Marketingbulls heeft voor ons waargemaakt wat ze hebben beloofd. Een mooi animatiefilmpje waarmee ons bedrijf duidelijk wordt weergegeven. Prima prijs kwaliteit verhouding en het is het voor ons meer dan waard geweest. Absoluut een aanradar.

 

Een pakkende animatievideo laten maken? Zo gaan wij te werk.

Hieronder staat kort weergegeven hoe het proces van het maken van een animatievideo verloopt.

Stap 1

Het doel van de animatie bepalen, dit kan bijvoorbeeld leads genereren of informeren zijn. Aan de hand hiervan zal bepaald worden wat voor animatie video gemaakt zal worden.

Stap 2

Door het maken van het voice-over script zal duidelijk worden wat er gezegd wordt in de video. Op basis van de voice-over zal het uiteindelijk bewegende beeld gemaakt worden.

Stap 3

Het ontwerpen van de animatie, in deze ronde zal de animatie vorm worden gegeven. Hier zullen dus de scenes worden geïllustreerd. Op deze manier weet je precies hoe de video er uit zal gaan zien in het eindresultaat.

Stap 4

Animeren en vervolgens opleveren van de video, nadat de video is opgeleverd is er nog ruimte voor een correctieronde. Hierin heb jij de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan het visuele deel van de animatievideo.

Start een project!

Ben jij benieuwd wat een animatievideo bureau als Marketingbulls voor jou kan betekenen? Neem dan even contact met ons op. We bespreken samen de mogelijkheden. WIl jij enkel losse animatievideo’s laten maken? Of ga je toch voor een compleet (video)marketingpakket? Wij staan voor je klaar!