een unieke en pakkende 2D animatie laten maken

Een 2D animatie video maakt informatie in een oogopslag duidelijk. Het valt ook nog eens lekker op. Welkom in de dynamische wereld van videomarketing en animatieAnimatievideo’s bieden vele voordelen. Marketingbulls maakt 2D- en 3D animaties. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een logo animatie, een uitleganimatie of een bedrijfsanimatie. Met een 2D animatie video kan jij op een heldere wijze jouw boodschap overbrengen. Snel, duidelijk en uniek. Het verspreiden van deze animatievideo’s is een onderdeel van videomarketing. Door videomarketing en animatie in te zetten kan je verschillende bedrijfsdoelen behalen, zoals meer naamsbekendheid.

Wat is een 2D animatie?

Een 2D animatie bestaat al wat langer dan een 3D animatie. Het is een relatief simpele vorm van animatie. Een 2D animatie video bevat geen diepte en bestaat simpel gezegd uit platte tekeningen. De tekeningen worden door ons zelf digitaal geïllustreerd. Denk aan de karakters, iconen, achtergronden en alle andere details. Op basis van deze illustraties wordt vervolgens een 2D animatievideo gemaakt. Een must voor een 2D animatie video is een professionele voice-over. Dit maakt jouw verhaal nog sterker en duidelijker. Een optie binnen de 2D animatie is klikbare buttons. Zo creëer je interactie en maak je het interessanter om hem te gebruiken. De sfeer van een 2D animatie leent zich perfect voor het simplificeren van complexe verhalen. Zelfs zeer complexe ideeën kunnen in een 2D animatie goed en duidelijk toegelicht worden. Hierdoor blijft je merk beter en langer in het hoofd van de consument hangen. Dit is een groot voordeel van animatie in tegenstelling tot tekst. Wij geven jou graag advies en zoeken naar de juiste combinatie tussen beeld en geluid.

 

Waarom een 2D animatie laten maken?

Opvallen tussen alle advertenties en reclames. Dat wil iedereen. Een bewegende 2D animatie kan hiervoor zorgen. In tegenstelling tot tekst zorgt beeld voor een betere herinnering van de boodschap. En het oogt ook nog eens erg aantrekkelijk. Jouw boodschap in de vorm van een 2D animatie video kan ervoor zorgen dat jouw verhaal zich gaat verspreiden. Jouw verhaal gaat leven. Marketingbulls onderzoekt grondig samen met jou wat op dit moment de informatiebehoefte van jouw doelgroep is. Hier kunnen we op inspelen door gebruik te maken van een 2D animatie. Wanneer we deze animatie op de juiste manier inzetten, kan dit uiteindelijk leiden tot hogere conversiecijfers of bijvoorbeeld meer verkeer naar de website.

Pakketten

uitgebreid

Uitgebreide animatie

Professionele voice-over

Keuze uit uitgebreide karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Uitgebreide iconen

maatwerk

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

(eigen) illustraties en iconen

interactief

Complexe animatie

Professionele voice-over

Maatwerk karakters

Klikbare buttons in video

Achtergrondmuziek

Geluidseffecten

Het ontwerp en de verspreiding van een 2D animatie: videomarketing

Wanneer je ervoor kiest om een 2D animatie te laten maken, is de eerste stap dat jij jouw verhaal vertelt. Dit zetten wij om in een helder script. We zorgen voor het juiste verhaal en de juiste boodschap. Alles in samenspraak met jou. Wij van Marketingbulls zijn er dan om input te geven aan de hand van onze kennis en ervaring over animaties en videomarketing. De verspreiding is net zo belangrijk als het gehele ontwerpproces. We houden in het ontwerpproces al rekening met wie je wil gaan bereiken en op welke kanalen. Zo sluit de animatie perfect aan bij de behoeften van jouw doelgroep.

Marketingbulls kan jou helpen bij het bepalen van de strategie voor de verspreiding van de 2D animatie. Bedien je vooral klanten in de B2B markt? Dan kun je het beste inzetten op LinkedIn en Google Advertenties. Bedien je vooral klanten in de consumentenmarkt? Dan is Google Ads en/of Instagram/Facebook bijvoorbeeld veel interessanter. Bij Marketingbulls denken wij als 2D animatie studio graag met je mee over het ontwerp, de creatie én de verspreiding van animaties: videomarketing. Wij staan staan voor je klaar. Haal het beste uit jouw 2D animatie.

Hoe klanten ons beoordelen

XXLPakket
Marketingbulls heeft voor ons waargemaakt wat ze hebben beloofd. Een mooi animatiefilmpje waarmee ons bedrijf duidelijk wordt weergegeven. Prima prijs kwaliteit verhouding en het is het voor ons meer dan waard geweest. Absoluut een aanradar.

 

Een pakkende animatievideo laten maken? Zo gaan wij te werk.

Hieronder staat kort weergegeven hoe het proces van het maken van een animatievideo verloopt.

Stap 1

Het doel van de animatie bepalen, dit kan bijvoorbeeld leads genereren of informeren zijn. Aan de hand hiervan zal bepaald worden wat voor animatie video gemaakt zal worden.

Stap 2

Door het maken van het voice-over script zal duidelijk worden wat er gezegd wordt in de video. Op basis van de voice-over zal het uiteindelijk bewegende beeld gemaakt worden.

Stap 3

Het ontwerpen van de animatie, in deze ronde zal de animatie vorm worden gegeven. Hier zullen dus de scenes worden geïllustreerd. Op deze manier weet je precies hoe de video er uit zal gaan zien in het eindresultaat.

Stap 4

Animeren en vervolgens opleveren van de video, nadat de video is opgeleverd is er nog ruimte voor een correctieronde. Hierin heb jij de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan het visuele deel van de animatievideo.

Start een project!

Ben jij benieuwd wat een animatievideo bureau als Marketingbulls voor jou kan betekenen? Neem dan even contact met ons op. We bespreken samen de mogelijkheden. WIl jij enkel losse animatievideo’s laten maken? Of ga je toch voor een compleet (video)marketingpakket? Wij staan voor je klaar!